Download nu het gratis Dataview whitepaper

Hoe werkt het De 6 stappen van Dataview

Stap 1
Data verzamelen

De data kan op verschillende manieren in het systeem geschoten worden. Handmatig door het importeren van databases, of automatisch door middel van het harvesten van bijvoorbeeld: websites, PDF-files, e-mails enz.
Alle data wordt in de cloud opgeslagen en is dus overal toegankelijk.

Stap 2
Data samenstellen

Als de data in het systeem staat, kunt u ermee aan de slag. Met Dataview kunt u cijfers snel omrekenen, zodat ze goed met elkaar te vergelijken zijn. Dit kan bijvoorbeeld op basis van valuta, het metriekstelsel, temperatuureenheden of op tijdseenheid.

Stap 3
Data visualiseren

Als de data is samengesteld, kunt u het gaan visualiseren. Dit kan door middel van grafieken en tabellen. In de grafieken is het bijvoorbeeld mogelijk om trendlijnen, high/low en gemiddelden, maar ook prognoses weer te geven.

Stap 4
Data combineren

Met Dataview is het ook mogelijk om meerdere bronnen met elkaar te combineren in één grafiek. Zodat u bijvoorbeeld kunt nagaan of de data met elkaar correleert.

Stap 5
Data publiceren

Als u alle grafieken en tabellen heeft gemaakt die u nodig hebt, dan kunt u de data publiceren. Dit kan door middel van een koppeling met bijvoorbeeld uw intranet, Iframe of u kunt er een Excel, PDF of PNG-file van maken. Tevens kunt u uw eigen watermerk toevoegen aan een grafiek.

Stap 6
Data bewerken

Nog niet tevreden over uw grafieken en tabellen? U kunt de data eenvoudig bewerken in Dataview, maar ook in Excel.