Blog

Dataview gebruiksvriendelijk en 'recht toe recht aan'

In mijn werk als redacteur bij Boerenbusiness.nl vormt data vaak de uitgangssituatie in de berichtgeving. Wij voorzien onze klanten en bezoekers van data-gedreven agrarische marktinformatie, waarbij de artikelen en rapporten visueel worden ondersteund door grafieken en tabellen. Hiervoor gebruiken wij Dataview.

Dataview is voor mij een ideaal systeem, waarbij ik cijfers binnen een handomdraai kan samenstellen, vergelijken en duiden. Voordat wij op Dataview zijn overgestapt, verzamelde iedere redacteur op eigen wijze de data via allerlei verschillende systemen. Niet echt ideaal. Ten eerste kostte het verzamelen van data veel tijd, terwijl het overzetten van cijfers naar grafieken vaak te wensen overliet. Daarbij was er geen centrale 'parkeerplaats' voor het opslaan van statistieken. In feite werkte iedereen op een eiland.

Nu wij werken met Dataview is er een infrastructuur ontstaan, waarbij het hele team in hetzelfde systeem werkt. Dit geeft overzicht op de redactie. Ook besparen wij veel tijd, omdat Dataview de marktstatistieken automatisch ophaalt en inschiet in het centrale systeem. Ook het samenstellen en in huisstijl opmaken van grafieken en tabellen, gaat gemakkelijk.

Dataview is een gebruiksvriendelijk systeem en werkt 'recht toe recht aan'. Ook digibeten kunnen gemakkelijk in het systeem navigeren en werken. Voor specifieke wensen en maatwerk is DCA-ICT een deskundige partner met een proactieve aanpak. Dataview is voor mij hét systeem voor het ordenen, samenstellen, visualiseren, vergelijken en analyseren van marktstatistieken. Ik kan het iedereen aanbevelen.

Wouter Baan - redacteur Boerenbusiness.nl w.baan@boerenbusiness.nl