Download nu het gratis Dataview whitepaper

Clients

Een aantal toonaangevende bedrijven maakt reeds gebruik van Dataview.
Hieronder kunt u meer lezen over de ervaringen die zij hebben met Dataview en hoe het systeem door hen gebruikt wordt.

Aviko Potato verzorgt de inkoop van aardappelen, het kwaliteitsbeheer en de logistieke organisatie voor de Aviko Groep in West-Europa. Aviko Groep is een Nederlandse coöperatieve onderneming is actief in de verwerking van akkerbouwproducten tot natuurlijke voedingsmiddelen en –ingrediënten. Dataview voorziet Aviko Potato van actuele marktcijfers en genereert geautomatiseerd marktrapporten welke wekelijks op de website van Aviko Potato worden gepubliceerd. Tevens wordt dataview gebruikt om actuele noteringen op narrowcasting systemen binnen de locaties van Aviko Potato te tonen.

KWS Benelux is als onafhankelijk kweekbedrijf marktleider in de Benelux in maïszaden. De doelstelling is om op basis van een uitgebreid veredelingsprogramma, iedere maïsteler te bedienen van goede maïsrassen en een professionele ondersteuning. KWS gebruikt dataview om via hun online kanalen bezoekers te informeren over de actuele prijzen van (voeder)grondstoffen.

Nutreco is een internationale onderneming voor de productie van en handel in diervoeding (veevoer en visvoer) en vlees. Dataview voorziet Nutreco van actuele marktcijfers en maakt trends inzichtelijk. Ook wordt de mogelijkheid benut om verbanden te leggen tussen diverse databronnen. Deze databronnen worden 'gelijk getrokken' wat in houdt dat wisselkoersen en meeteenheden teruggebracht worden naar één en dezelfde. Dit draagt bij aan visuele verduidelijking tijdens internationale teleconferenties aangezien er naar dezelfde cijfers en bewegingen gekeken wordt.

Het vakblad Nieuwe Oogst verschijnt iedere zaterdag in een oplage van 38.162 stuks onder boeren, tuinders en vakgenoten. Dataview wordt gebruikt om data te verzamelen en deze geautomatiseerd beschikbaar te stellen voor print.

Tevens wordt Dataview ingezet om het onderdeel marktcijfers van de website van Nieuwe Oogst (nieuweoogst.nu) te voorzien van data. Hiermee wordt veel werk uit handen genomen en is de kans op fouten die ontstaan bij het kopiëren van data gereduceerd.

Met 110.000 unieke bezoekers is Boerenbusiness.nl de grootste informatiebron voor de professionele agrarische ondernemer die op zoek is naar marktinformatie over prijzen, handelsbewegingen, economie, financiën, politiek en risicomanagement.

Om de bezoeker optimaal te informeren over prijsontwikkeling en trends wordt Dataview gebruikt om de website te voorzien van interactieve grafieken, tabellen en widgets. Deze onderdelen worden automatisch geactualiseerd. Tevens worden de maandelijkse trendrapporten en marktanalyses vanuit Dataview met slechts enkele muisklikken verrijkt met tabellen en grafieken speciaal ingericht voor print.